Afspraakrooster

Het afspraakrooster is bedoeld voor 1 op 1 afspraken met klanten. In dit rooster geef je je beschikbaarheid aan en kunnen klanten zelf een tijd boeken in jouw beschikbare periode voor de activiteit die zij bij jou willen volgen.

Om het rooster in te stellen gaan we vanuit de Systeeminstellingen naar Afspraak rooster. Op deze pagina maak je alle activiteiten aan die jij aanbiedt, bijvoorbeeld personal training en massages.Je voegt een nieuwe activiteit toe door te klikken op voeg activiteit toe. Hier vul je een naam van de activiteit in, pas je de afbeelding aan, geef je aan wat de kosten van de activiteit zijn en hoeveel minuten deze duurt.

Vervolgens kun je deze activiteiten toevoegen aan een categorie zodat je je type lessen kunt groeperen. Dit doe je rooster categorieën te gaan en hier een nieuwe categorie aan te maken. Hier switch je de activiteiten aan die onder deze categorie vallen.

In het derde tabblad kun je alle personeelsleden toevoegen die deze activiteiten geven.

Vervolgens gaan we terug om het rooster verder in te richten. Ga nu naar Afspraak rooster in de linker menubalk. Ook hier heb je weer 3 tabjes.

In Rooster overzicht zie je alle geboekte activiteiten. Bij beschikbaarheid voer je de beschikbaarheid van jouw personeelsleden in. Dit doe je door te slepen of door op een blok te klikken. Je krijgt een pop up scherm waar je het personeelslid selecteert en hoe vaak je wilt dat deze activiteit zich herhaalt in het rooster.

Zodra je dit hebt gedaan kun je klanten inboeken in jouw rooster. Ga hiervoor naar Klant inboeken. Kies de juiste categorie en vervolgens de activiteit die je wilt inboeken. Je ziet nu precies op welke dagen en tijden je de klant kan inboeken. Door een tijd te selecteren kun je ook kiezen bij welk personeelslid je deze activiteit wilt volgen.

Nu is de klant in geboekt en zal je de geboekte activiteit terugzien in het roosteroverzicht.

Er worden constant nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan het afspraak rooster. Kijk hier wat er allemaal op de planning staat.